kristopherbarto
 
Notifications
Clear all
kristopherbarto
kristopherbarto
Group: Registered
Joined: 2023-01-24
New Member

About Me

Я не хочу нікого жахати, але в один день ми можемо просто прокинутися в країні, https://www.studio-mozart.com/2023/01/22/%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%e2%84%9613/ з якої лікарі всі поїдуть. Моя мрія, я нею ділився із президентом: everycarehants.co.uk якщо ми все-таки запровадимо страхову модель системи охорони здоров'я, я хочу, щоб у підсумку лікарі й медсестри стали власниками своїх же лікарень, тих, де вони працюють, стали акціонерами. Звернутися з заявою до відділу охорони праці закладу охорони здоров’я, де працює медик. Кодексом законів про працю України передбачається, що на всіх підприємствах, в установах, організаціях створюються безпечні і нешкідливі умови праці. 4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України. Серед них: право на заняття медичною діяльністю відповідно до спеціальності та кваліфікації; право на підвищення кваліфікації та перепідготовку у відповідних закладах та установах не рідше одного разу на п’ять років; право на належні умови професійної діяльності; право на обов’язкове страхування за рахунок власника закладу охорони здоров’я у разі заподіяння шкоди життю і здоров’ю медичного працівника у зв’язку з виконанням ним своїх професійних обов’язків у передбачених законодавством випадках; право на вільний вибір апробованих форм, методів і засобів діяльності та ін. Так, медичні і фармацевтичні працівники мають право на: заняття медичною і фармацевтичною діяльністю відповідно до спеціальності та кваліфікації; належні умови професійної діяльності; підвищення кваліфікації, перепідготовку не рідше одного разу на п’ять років у відповідних закладах та установах; вільний вибір апробованих форм, методів і засобів діяльності, впровадження у встановленому порядку сучасних досягнень медичної та фармацевтичної науки і практики; безплатне користування соціальною, екологічною та спеціальною медичною інформацією, необхідною для виконання професійних обов’язків; обов’язкове страхування за рахунок власника закладу охорони здоров’я у разі заподіяння шкоди їх життю і здоров’ю у зв’язку з виконанням професійних обов’язків у випадках, передбачених законодавством; соціальну допомогу з боку держави у разі захворювання, каліцтва або в інших випадках втрати працездатності, що настала у зв’язку з виконанням професійних обов’язків; встановлення у державних закладах охорони здоров’я посадових окладів (тарифних ставок) на основі Єдиної тарифної сітки у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.  
Відповідно до ст. 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» захворювання на інфекційні хвороби медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи в осередках інфекційних хвороб тощо), належать до професійних захворювань. Які права медичних працівників на належні умови праці в умовах COVID-19? В умовах пандемії COVID-19 медичні працівники повинні мати належний захист у боротьбі з інфекцією. «Я впевнений, що всі ми хочемо мати реально класну медицину. Відтак в ухваленому бюджеті на 2021 рік на медицину передбачено понад 159 млрд грн. Нагадаємо, МОЗ у своєму бюджетному запиті на 2021 рік заклало видатки на медицину у розмірі 296 млрд грн, зокрема на програму медичних гарантій - 225 млрд грн. Бо якщо до відміни ковід-пакетів наш центр отримував приблизно 20 млн грн, то нині - 4,5 млн грн. За словами Прем’єра Дениса Шмигаля, у 2021 році в середньому на 2-2,5 тисячі грн зросте заробітна плата всьому медичному персоналу.  
Зарплата лікаря в Україні повинна бути щонайменше 23 тисячі гривень, https://cnpc.ca/help/profile/flxjunior410545/ заявляв наприкінці минулого року міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Масову міграцію українських медиків прогнозує навіть сам Максим Степанов. І без цього служба ЕМД не є для медиків пріоритетною під час вибору місця роботи. Окрім цього, є доплата за стаж: за 2 роки роботи до зарплати додають 20%, за 4 роки - 40%, а за 7 років - 60%. Також є доплати за категорію, безперервний досвід роботи тощо. Також залишається доплата в розмірі 300% лікарям, які борються з COVID-19, пише Укрінформ. І якщо для медиків, які лікують пацієнтів з ковідом, ситуацію рятують доплати у розмірі 300% від окладу, то то їхні колеги, які працюють у сусідніх відділах, таких доплат не мають, - зазначає головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. Зауважимо, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» неодноразово надавав допомогу Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Медичні, фармацевтичні працівники та фахівці з реабілітації в свою чергу зобов’язані: сприяти охороні та зміцненню здоров’я людей, запобіганню і лікуванню захворювань, надавати своєчасну та кваліфіковану медичну, лікарську і реабілітаційну допомогу; безоплатно надавати відповідну невідкладну медичну допомогу громадянам у разі нещасного випадку та в інших екстремальних ситуаціях; поширювати наукові та медичні знання, знання щодо функціонування та обмежень життєдіяльності серед населення, пропагувати, у тому чи буде підвищення зарплати медикам у 2023 роціслі власним прикладом, здоровий спосіб життя; дотримуватися вимог професійної етики і деонтології, зберігати лікарську таємницю; постійно підвищувати рівень професійних знань та майстерності; надавати консультативну допомогу своїм колегам та іншим працівникам охорони здоров’я, фахівцям з реабілітації; здійснювати діяльність відповідно до принципів доказової медицини/доказової реабілітації.  
Зазначені працівники державних і комунальних закладів охорони здоров’я та державних наукових установ підлягають обов’язковому державному страхуванню на випадок захворювання на інфекційну хворобу. За розрахунками міністерства, ця сума дозволила б встановити реальні тарифи за надання медичної допомоги та суттєво підвищити зарплати лікарів в Україні працівникам системи охорони здоров’я. Так, кожний медичний працівник має такі права: право на життя, охорону здоров’я, на безпечне для життя та здоров’я навколишнє природне середовище, на освіту і можливість заробляти на життя працею, яку він вільно обирає або на яку погоджується, на відпочинок, повагу честі та гідності, ділової репутації. Але окрім природних прав медичні працівники мають спеціальні права і пільги, передбачені Законом України «Основи законодавства України останні новини про зарплату медикам охорону здоров’я». Законом України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» визначено, що медичні та фармацевтичні працівники мають право на належні умови професійної діяльності. Лікарі "ковідних" бригад мають близько 60 тисяч. Лікарі, медичні сестри та брати, працівники бригад швидкої допомоги, фельдшери та санітари - це професії, без яких неможливе уявити нормальне життя. За місяць роботи до нової станції швидкої надійшли більше 70 викликів. Адже саме від їх роботи залежить здоров’я та життя решти населення. Найкраще віддати шану роботі медичних працівників можна у дуже простий спосіб - дослухатись до їхніх рекомендації, дотримуватись карантину, берегти здоров’я і не додавати складнощів й у так непросту ситуацію.

Location

Occupation

https://www.studio-mozart.com/2023/01/22/--13/
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share:
Menu