tamerafalbo7326
 
Notifications
Clear all
tamerafalbo7326
tamerafalbo7326
Group: Registered
Joined: 2023-01-22
New Member

About Me

Також проект «Золотий птах» відбувається за сприяння представника Республіки Польща, Фонду ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS», який є організатором щорічного Міжнародного пісенного фестивалю для молоді з особливими потребами у польському місті Чехочинек під назвою «Чехочинські творчі зустрічі». Хочу висловити щирі слова подяки організаторам за те, що вони знаходять талановитих дітей, адже Україна має значну кількість обдарованої молоді. За те, що ми разом у цій важкій несправедливій і невиправданій війні. За народними традиціями 4 листопада господині перестилали постільну білизну і міняли натільні сорочки на чисті. Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Нехай на вулицях панує лиш добро! У вітальному зверненні до учасників та гостей фестивалю-конкурсу пані Марина зауважила: «Сьогодні у Вінниці панує справжнє свято музики та пісні. Нехай це добро, яке панує у цій залі, примножується та віддається найближчим та найріднішим - нашим дітям. Нехай ваше життя ніколи не буде затьмарене сумом і похмурими днями. У народі цей день також відомий під назвою «Бабина заступниця», оскільки вважається, якщо в цей день зіграти весілля, то життя молодого подружжя буде щасливим.  
У народі свято Собору називалося "Бабині каші". Це значиме свято традиційно триває два дні поспіль, до вечора 1 жовтня. Загалом День Казанської Богоматері вважався жіночим святом, оскільки Богородиця традиційно була заступницею матерів і всіх жінок. Нагадаємо, що пісенний конкурс «Золотий птах», який традиційно проходить навесні кожного року за сприяння Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, Департаменту культури Вінницької міської ради, громадської організації «Центр «Культурна стратегія - ХХІ», ВРЦСМ галерея «Арт-шик», Благодійного фонду П. Вже другий рік поспіль конкурс перебуває під патронатом Першої Леді Держави - Марини Порошенко. Кілька днів поспіль дме південний вітер, значить, скоро почнеться снігопад. Родичі і близькі, запрошені на хрестини в подальшому повинні були брати особливу участь в житті дитини, не забувати днів її іменин, обдаровувати подарунками. Саме з цього дня починається відлік днів чергового року в єврейському календарі. Цього дня можна помолитися Богоматері про сімейне щастя і міцне здоров’я дітей. Ірод не відмовив. Цього дня дотримуються суворого посту. У п'ятницю - кульмінацію Великого посту мала місце урочиста вечірня і обхід із плащаницею. Тільки після того, як зійде вечірня зоря, можна сідати вечеряти. Рідко це було виявом того, sylnaukraina.com.ua що серце дівчини вже кимось зайняте.  
Частина н аселення Бойківщини ще дотримується архаїчних обрядодій приготування обрядового хліба "керечуна" ("василяника"); виготовлення і ритуального встановлення "діда" ("дідуха") - традиційного вівсяного снопа, що раніше мав відношення до культу родючості і культу предків, а тепер для все більшої кількості людей символізує солому, на якій народився Ісус Христос, або й самого маленького Ісусика в яслах; розтрушування соломи по підлозі; запалення свічок на могилах родичів; обв'язування фруктових дерев солом'яними перевеслами та лякання їх сокирою; імітування дітьми звуків домашніх тварин для того, щоб вони велися у господарстві; зв'язування ложок після вечері для того, щоб наступний рік худоба під час випасу "трималася купки", або, щоб уся сім'я була разом тощо. Майже вийшли з ужитку давні звичаї обв'язування ніжок столу ланцюгом (щоб вороги мовчали або, щоб сім'я увесь рік була разом); стелення на порозі вивернутого догори вовною кожуха та викладання під ноги сокири; встановлення під стіл повного відра води (щоб корова давала багато молока); усного запрошення до столу морозу, пташок, різних природних сил, душ предків та ін. У наших предків День Казанської ікони Божої Матері вважався закінченням осені і польових робіт. Вважалося, що після Казанської будь-яке будівництво буде невдалим. Вважалося, що їх приніс "Ісусик" та ангели.  
Якщо в родині почали часто виникати конфлікти, то подружжю потрібно було піти в храм і біля ікони Казанської Божої Матері попросити налагодити відносини. Свято на честь Казанської ікони Божої Матері завжди було важливою датою. Цей проект справді особливий, адже він пропагує рівні права та можливості для усіх дітей України, що є дуже важливим у контексті розвитку європейської держави. Цьогоріч у фінальному турі конкурсу виступили 20 учасників з України, Грузії та Молдови. Рада вітати учасників ІІ Міжнародного пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах». Приєднуюся до вітальних слів з нагоди проведення ІІ Міжнародного пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах». Після сватання слід було обумовити конкретні питання: об'єм "приданого", подробиці весільної церемонії, список спеціально запрошених гостей, строки проведення вінчання та самого весілля, де справляти гостину, кого запросити на старосту та "бригадира куховарської бригади". Частуючи гостей, зять говорив: «Пийте, люди добрі, по повній чарці, хай у моєї тещі горло не пересихає! У свою чергу, голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, також привітав усіх учасників заходу та підкреслив пріоритетність підтримки людей з особливими потребами для держави. Провідною метою заходу є сприяння самореалізації дітей та молоді з інвалідністю.

Location

Occupation

sylnaukraina.com.ua
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share:
Menu