Економічна Діяльніс...
 
Notifications
Clear all
Економічна Діяльність Підприємства
Економічна Діяльність Підприємства
Group: Registered
Joined: 2023-01-22
New Member

About Me

Ввели в дію єдиний рахунок (мій біль та смуток, але про це в іншій статті). Цей рахунок дозволяє сплачувати єдиний податок, ЄСВ та деякі інші податки на нього та не морочитися з пошуком реквізитів. При цьому іноземні компанії, які надають електронні послуги (а тут список великий, це: надання рекламних послуг в інтернеті, мобільних додатках, доступ до телеканалів, доступ до електронних ресурсів, постачання програмного забезпечення, хмарні послуги тощо) мають зареєструватися платником ПДВ та сплачувати 20% ПДВ від вартості наданих послуг. Споживач сплачує виконавцю послуг плату за надану послугу з постачання гарячої води визначену відповідно до Правил та Методики розподілу, що розраховується виходячи з розміру затвердженого уповноваженим органом тарифу та обсягу спожитої гарячої води або за нормами споживання, встановленими органом місцевого самоврядування, до встановлення вузла комерційного обліку, плату за витрати теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньо-будинкової системи гарячого водопостачання (за наявності циркуляції), що розраховується виходячи з розміру затвердженого тарифу на послугу з постачання теплової енергії та визначеного обсягу відповідно до Методики розподілу, а також плату за абонентське обслуговування. Інша справа, що всі платники єдиного податку - приватні підприємці зможуть самостійно обрати форму такого обліку, паперову або електронну. Третя група єдиного податку подає декларацію до 9 лютого 2022 року, а перша та друга до 1 березня.  
Але, не посперечаєтесь, що він по-своєму унікальний - це перший повністю «карантинний» рік в Україні (карантин запровадили з березня 2020 року і по … ніхто не знає). Борги з ЄСВ у «сплячих» ФОП списуються з 3 червня по 31 серпня 2020 р.: Законом №786 встановлено чіткі дати списання! Закон №786 (про скасування Книг обліку і не тільки) опубліковано. 44.1 та 44.3 ПКУ, зокрема, щодо ведення обліку доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів (документів на придбані товари) та їх належне зберігання. Які зміни з 1 січня наступного року чекають на приватних підприємців, які обрати загальну систему оподаткування? Реєструвати паперовий варіант форми обліку у податковій з 1 січня наступного року вже не потрібно. Докладніше про штрафи та ризики у зв’язку зі змінами в обліку доходів та витрат приватних підприємців дізнайтеся на безкоштовній онлайн конференції «Серпневий бухгалтерський мікс», яка відбудеться вже 18 серпня. Змін з 1 січня 2022 року в обліку доходів і витрат для ФОПа не передбачено. Такі підприємці також самостійно обиратимуть форму ведення обліку (паперова, електронна або обидві). Та, на жаль, на відміну від платників єдиного податку, їм не буде надано можливості самостійно обирати форму ведення обліку. Отже, для приватних підприємців, платників єдиного податку з 1 січня наступного року ведення обліку доходів залишається обов’язковим.  
Відразу хочу заспокоїти ФОП на третій групі і лише з безготівковими розрахунками (наприклад, IT-фрілансерів) - для вас поки що наступного року нічого не зміниться (крім розміру ЄСВ за квартал). Верхня частина практично не відрізняється від декларації й звітний період такий самий, як у декларації, код застрахованої особи у ФОП на єдиному податку - завжди «6», у таблиці заповнюються лише ті місяці, в яких ФОП сплачував ЄСВ, не забудьте, що ЄСВ у грудні вже був 1430 грн (через те, що зросла мінімальна зарплата). 10.12.2021 Продаємо Книгу обліку доходів (для платників єдиного податку 1,2, 3 групи, які не є платниками ПДВ), А4, 50 арк. І не важливо, як називатиметься ця форма: журнал доходів, книга обліку чи щось подібне. У разі ведення обліку доходів і витрат в електронному вигляді самозайнята особа зобов'язана вести таку форму у форматі EXCEL, крім випадку ведення обліку доходів і витрат в електронній формі засобами електронного кабінету. Для ФОПів третьої групи платників єдиного податку, які є платниками ПДВ, з наступного року також передбачено ведення обліку доходів та витрат у довільній формі і шляхом помісячного відображення доходів та витрат. А для платників ЄП третьої групи, які сплачують ПДВ, обов’язковим залишається ведення обліку доходів і витрат. Наприклад, моделюється залежність прибутку від рівня витрат і обсягів реалізації продукції.  
У декларації вказують розмір отриманого за рік прибутку та суму сплачених податків. Старший юрист «Таксер» Юрій Крюков у своїй статті оглядає основні зміни, що чекають на фізосіб-підприємців у прийдешньому році: від зміни ставок податків та зборів і до зміни правил заповнення декларацій. Підприємство в умовах ринкової економіки самостійно здійснює свою діяльність, саме визначає організаційно-правову форму, асортимент та обсяги виробництва продукції, вибирає контрагентів, з якими буде співпрацювати, вирішує питання оплати праці, ціноутворення, розпоряджається отриманим прибутком, що залишилася після сплати податків. 36. Останній перегляд міжнародних і європейських класифікацій видів діяльності та продукції, відомий як «Операція 2007», здійснювався у 2000-2007 роках. У цій заяві робите позначку навпроти рядка «Зміна класифікатор видів економічної діяльності 2023 економічної діяльності». Для когось він був кращим, ніж 2020, для когось гірше, а хто і взагалі різниці не помітив. Трохи згодом із кабінету податкової взагалі прибрали цей звіт. Загалом більш-менш коректно декларація з єдиного податку та об’єднаний звіт почали прийматися ближче до середини квітня - початку травня. Вже першого квітня почали приходити масові відмови у прийнятті декларації. Декларацію з єдиного податку третьої групи за 1 квартал потрібно було подати з 1 квітня по 11 травня і для технічної команди та служби підтримки «Таксера» цей період видався спекотним. Податківці у підкатегорії 107.01.06 ЗІР зауважили, що тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, положення розд.

Location

Occupation

класифікатор видів економічної діяльності 2023
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share:
Menu