Педагогам Певних Ка...
 
Notifications
Clear all
Педагогам Певних Категорій Встановили Підвищені Посадові Оклади Та Оновили Виплату Доплат і Надбавок
Педагогам Певних Категорій Встановили Підвищені Посадові Оклади Та Оновили Виплату Доплат і Надбавок
Group: Registered
Joined: 2022-12-20
New Member

About Me

Вони виплачуються за рахунок і в межах фонду заробітної плати (фонду оплати праці) (підпункт 3 пункт 4 наказу МОН від 26.09.2005 № 557 та абзац 3 пункту 3 Загальних положень Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (із змінами). 2.4.2. Оклади для оплати праці робітників, робота яких не тарифікується, визначені у додатку 3 цього Положення. 2.3.3. Тарифніставки Водіїв визначені в додатку 2 цього Положення. 2.1.5. Тарифна ставка робітника 1-го розряду диференціюється за видами робіт (виробництв) та за окремими професійними групами робітників (додаток 1 цього Положення). 2.3.11. Водіям легкових автомобілів, які мають посвідчення водія 1-го класу, https://ukrainatoday.com.ua/ при роботі в містах з чисельністю населення понад 500 тис. 1,33 або 0,66 мінімальної заробітної плати - особам, які мають почесне звання відповідно «Народний» чи «Заслужений», крім тих, які перелічені в підпунктах «а», «б» та «з», при умові, що їх діяльність на керівних, педагогічних та інших посадах в освітніх установах і закладах по профілю співпадає з наявним почесним званням.  
Крім того пунктом 16 Інструкції № 102 встановлено, що педагогічним працівникам установ охорони здоров’я, соціального захисту (крім дитячих будинків) ставки заробітної плати (посадові оклади) встановлюються в розмірах і на умовах, передбачених для аналогічних працівників установ освіти. Педагогічним працівникам за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів у школах-інтернатах для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячих будинках для дітей шкільного віку та дитячих будинках інтернатного (змішаного) типу здійснюється доплата у розмірі 30 % посадового окладу (ставки заробітної плати) незалежно від кількості класів (груп). У випадках, коли викладання шкільного курсу «Основи інформатики і обчислювальної техніки» покладено на міжшкільні навчально-виробничі комбінати трудового навчання і професійної орієнтації і в навчально-виробничі комбінати із шкіл передано навчальні години, передбачені на цю мету в навчальних планах, доплата за завідування кабінетом обчислювальної техніки і за працюючі комп’ютери встановлюється працівникам навчально-виробничих комбінатів, на яких покладено виконання цієї роботи. 1.13. Працівникам, що виконують посадові обов’язки на території проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, які здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил на підконтрольній українській владі території, встановлюється доплата до годинних тарифних ставок, посадових (місячних) окладів у розмірі 25 відсотків за фактично відпрацьований час з дотриманням норм законодавства України про працю.  
Якихось кардинальних змін у порядку встановлення посадових окладів для зазначених працівників у 2021 році не відбулося. Далі в табл. 2 наведемо граничні розміри посадових окладів працівників ДЮСШ у 2021 році. Незважаючи на достатньо високий рівень гендерного розриву в оплаті праці (17,8 % за підсумками I кварталу 2021 рок) порівняно з рівнем у більшістю країн ЄС та інших розвинених країн світу, динаміка є позитивною - за останні 5 років він скоротився на 4,5 відс.п. Високий рівень тіньової зайнятості позбавляє трудових та соціальних гарантій працівників, як наслідок, викривлення конкуренції за рахунок зловживань на ринку праці, дискредитація системи державного соціального страхування, відсутності захисту прав працівників, які працюють без оформлення трудових відносин та позбавлення їх пенсійного забезпечення в майбутньому, а також суттєве недоотримання коштів Державним та місцевими бюджетами, та фондами соціального страхування (в залежності від методології проведення розрахунків «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється в 364-493 млрд. 2.3.5. Під час роботи на автомобілях-рефрижераторах при перевезенні швидкопсувних вантажів тарифна ставка встановлюється на рівень вище тарифної ставки, встановленої для автотранспортного засобу відповідної вантажопідйомності.  
2.3.1. Тарифні ставки водіїв автотранспортних засобів (далі - Водії) визначаються в залежності від типу, класу та технічних параметрів, які вказані у технічній характеристиці (паспорті) автотранспортного засобу (автомобіля). 1-го класу - 25 відсотків. Нагадаємо: саме 01.12.2021 відбулось останнє підвищення окладів працівників з оплатою праці за ЄТС згідно з нормами постанови № 292. Як наслідок - розмір окладу працівника 1-го тарифного розряду було встановлено на рівні 2893 грн. 7.13. Надбавки за професійну майстерність, високі досягнення у праці, виконання особливо важливої роботи не виплачуються в місяці, коли були допущені або виявлені порушення уроботі працівника за відповідний місяць та його було позбавлено премії частково або повністю. При наступній раціоналізації робочих місць і поліпшенні умов праці доплати зменшуються або відміняються повністю. Наказ Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій сфери фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. Пунктом 1 Інструкції № 102 встановлено, що умови оплати праці, ставки заробітної плати, посадові оклади, передбачені цією Інструкцією, застосовуються при обчисленні заробітної плати, зокрема, таких категорій працівників: педагогічних працівників установ охорони здоров’я й соціального забезпечення (в тому числі педагогічних працівників Центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю). 5. Чи підлягає атестації педагогічний працівник на посаді асистента вчителя - реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю?

Location

Occupation

https://ukrainatoday.com.ua/
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share:
Menu