Как Будут Начислять...
 
Notifications
Clear all
Как Будут Начислять Оплату Труда Медработникам?
Как Будут Начислять Оплату Труда Медработникам?
Group: Registered
Joined: 2023-02-12
New Member

About Me

чи буде підвищення зарплати медикам у 2023 році - https://www.riformagiustizia.it/community/profile/vincekable67459/. У рамках медичної реформи у лікарів первинної медицини ситуація із зарплатнею трохи поліпшилась. При цьому ситуація дуже відрізняється від лікарні до лікарні. При этом точный размер повышения пока неизвестен, поскольку об исполнении поручения нужно доложить до конца декабря 2022 года. Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив рішення про підвищення зарплати медикам з 1 січня 2022 року. Количество врачей опять начало сокращаться в 2022 году, - заключи буде підвищення зарплати медикам у 2023 роціл Андрей Коновал. Мы вступали в этот год с большими надеждами, breakoursilence.com - говорит Андрей Коновал, сопредседатель Межрегионального профсоюза работников здравоохранения «Действие». К примеру, оклад санитарки в Курганской области составлял 6 500 рублей, - продолжает Андрей Коновал. К примеру, зарплата лікарів у 2023 році в Україні в следующем году собираемся улететь в Японию. Одразу відмітимо, що держава виділяє на охорону здоров’я лише 2,3% ВВП. Рішення зобов'язує керівників лікарень виплачувати такі зарплати лікарів в Україні, але при цьому грошей безпосередньо на них уряд не виділяє. Зарплата лікаря безпосередньо залежить від того, який обсяг роботи за місяць він виконав, скільки хворих прийняв, скільки операцій провів.  
Майже половина закладів первинної медичної допомоги отримали фінансування від Національної служби здоров'я. Поки готувався до друку текст, з'явилася інформація, ніби постанови про підвищення зарплат не будуть прийняті через те, що парламент не проголосував за законопроєкт щодо удосконалення медичної допомоги, який стосується в тому числі кластеризації лікарень та госпітальних округів. МОЗ дійсно обіцяє проводити роботу з упровадження госпітальних округів. Без роботи можуть залишитися ті лікарі, до кого не захочуть йти люди, бо реформа сприятиме конкуренції, зарплата лікарів у 2023 році в Україні пояснюють у МОЗ. Медична реформа у дії. Медична сестра це позов душі. Але робити зарплату однакову для всіх - це означає, що в нас не буде тих, хто працюватиме краще. Якщо лікар буде недостатньо заробляти, то він буде погано працювати. І це величезний ризик, тому що ефективність надання послуг буде знову стагнувати. Не повинні були розвантажувальні комісії, що приїжджали в табори і усували табірне керівництво виписувати ордери на звільнення «з такою легкістю і безвідповідальністю, начебто це були ордери на арешт».  
Нагадаємо, що в червні 2021 року президент Володимир Зеленський анонсував запуск лікарень "нового, якісно іншого формату" і підписав указ, який встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці - не менше 13,5 тис. Постанова передбачає, що лікарі (крім інтернів) та професіонали з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я, мають отримувати не менше 20 тисяч гривень. Загалом у лікарів 119 спеціалізованих медзакладів України середня зарплата більша, ніж 20 тисяч гривень. Зараз, наприклад, у Центрі екстреної медичної допомоги Києва зарплата лікаря становить 44 898 грн. Фахівці з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти - не менше 13,5 тисяч гривень. А про підвищення оплати праці середнього медперсоналу у рамках медичної реформи нічого конкретного не кажуть. А основною метою цієї реформи є принцип, що «гроші ходитимуть за людиною». В ухваленому Радою законі прописано, що надалі на медицину витрачатимуть не менше 5% ВВП. Уряд наказав платити лікарям не менше 20 тисяч.  
Провідні кардіохірурги отримують 15-18 тисяч ларі ($6224-7468) на місяць, а середня зарплата хірурга - 4-5 тисяч ларі ($1659-2074). Але на це потрібен час, а зарплати у 20 тисяч уже на підході. Бо ж це допомагає розподілити бюджет на свою користь. Підняти всім зарплати до однакового рівня - це в принципі хворий популізм". Навіть без підвищення частина лікарень в Україні сьогодні має борги по виплатах зарплати. З такої роботи може розпочинатися оптимізація мережі, перепрофілювання закладів, закриття неефективних лікарень і так далі. Так вважають медпрацівники. Кажуть, ця робота не може не подобатись, апріорі улюблена. Наприклад, в Тбілісі лікар-терапевт з однаковим стажем роботи та науковим званням може отримувати і 2500 ларі ($1037), і 1500 ларі ($622). Зараз у працівників є реальний стимул для роботи. Зараз зарплати медсестер залишились мінімальними. Зараз у Республіканській лікарні працює близько 800 чоловік. Галина Бойчас, старша медична сестра Київської міської клінічної лікарні №1. Валентина Метенканич, старша медична сестра дитячої поліклініки Кропивницького. У Черкаській міській інфекційній лікарні - 43 784 грн.

Occupation

https://www.riformagiustizia.it/community/profile/vincekable67459/
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share:
Menu